Brojač posjeta  

17656000
Danas
Juče
Ove sedmice
Prošle sedmice
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
Ukupno
2607
4886
2607
17393527
52473
174514
17656000
Vaš ip 3.231.166.56
Tačno vrijeme: 2021-03-08 14:08:15
   

Velika ponuda smart-telefona CHS Shop Foča

Neukusu odbrojani dani

FOČA - Ognjen Begenišić, mladi i talentovani muzičar iz Foče, inače student medicine, nedavno je u kafeu "Mocart" u tom gradu promovisao spot  za singl "Tajni znak" koji je "na prvu loptu" oduševio publiku, I došao kao sjajna uvertira za njegov album prvenac čiji se izlazak očekuje naredne godine! Autori spota objavljenog u produkciji "NECDAL-a" su Dalibor Marković i Nemanja Popović, tekst za pesmu je napisao Nemanja Kostić, a muziku Vladimir Begenišić.

- Želeo bih da se ostvarim u muzičkim pop-rok vo­dama, oduvek sam o tome sanjao, a podrška roditelja i prijatelja ne izostaje. I lokalna zajednica bi trebalo da ima više sluha za ovakve projekte, kako bi se mladi, umetnički nastrojeni ljudi afirmisali, jer je za sada dom­inantna slika dešavanja iz većih centara, dok su provin­cije apsolutno zapostavljene, i finansijski i medijski -kaže Begenišić za Press RS.

Kako ste počeli muzičku karijeru?

- Na ozbiljan korak odlučio sam se pre tri godine. Uvek sam znao da je muzika dobar deo mog života, a drugi su prepoznali još od najranijih dana da imam afiniteta prema ovoj umemosti i zabavljanju publike. U početku je postojala samo velika želja, oskudevao sam sa opre­mom, a u maloj sredini kakva je Foča uvek ima takvih problema.

 Imaš li muzičke uzore?

- Muzika kojom se ja bavim u najširem smislu je pop-rok, mada se danas teško može govoriti o "čistim" žan­rovima, sve su to mešavine ova dva pravca sa fankom, hard rokom i drugim srodnim žanrovima. Uzora nekih i nisam imao, ali sam uvek voleo slušali i na taj način se baviti muzikom kao što to rade Damir Urban, Masimo Savić.

 Kako ti Izgleda današnja muzička scena?

- Preovladava neukus, nekvalitetni i "mutirani" pravci svega i svačega - folk pomešan sa najnesrodnijim pravcima, zatim pop-folk, muzika koja se pušta u kafićima i diskotekama i opšta slika, kada je muzika u pitanju, vrlo je loša. Kvalitet danas nije u modi i mnogo je snage potrebno da se dopadnete publici. Ipak, kao da ima nekih naznaka da su se svi zasitili i ovog što neki zovu muzikom, pa se polako i stidljivo ponovo vraćaju dobri, muzički materijali.

TV Press

S. VUKAŠINOVIĆ

Video spotove pogledajte ovde

http://www.youtube.com/watch?v=XMW1lJHEj8s&feature=youtu.be

   
© Masterfromf

Uloguj se - Registruj se

Ako niste registrovani izaberite opciju napravi nalog.